Harmadik hallgatói pályázat

Nyomtatás

Meghosszabbítva!

A 2. és 3. kategóriában pályázni SZEPTEMBER 15. 14:00-IG OKTÓBER 22. 14:00-IGlehet!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 23. § alapján.

Előzmények: A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Neumann János Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem „Diszruptív technológiák kutatás-fejlesztése az e-mobility területén és integrálásuk a mérnökképzésbe” (EFOP-3.6.1-16-2016-00014) címmel pályázatot nyert el.

A projekt célja az egyetemi tudományos – kutatói – technológiai – innovációs tevékenység fejlesztése, ide értve a human utánpótlás feltételrendszerének javítását; az egyetemek (tudásbázisok) szerepének a növelését és a „quadruple helix” „tudás négyszög” kiépítését, bővítését.

A projekt szakmai programja a hibrid propulziós technológiai fejlesztése és alkalmazása kisrepülőgépek, légi eszközök megvalósításában, illetve ehhez kapcsolódóan a diszruptív technológiák fejlesztéséhez szükséges tudás és kompetenciák fejlesztésében.

Az ösztöndíj kiírója: BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Vasúti Járművek, repülőgépek és Hajók tanszék (VRHT)

Az ösztöndíjpályázat célja: a BME-n alap-, mester- vagy PhD képzésben részvevő, aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók számára ösztöndíj hirdetése az alábbi tématerületeken

  1. Előrejelzési modellek fejlesztése, kisrepülőgépek iránti igények előrejelzési módszertanának fejlesztése (Developing the foresasting  models and forecasting methodologies for small aircraft demand)

Témavezető: Rohács József BME VRHT

Feladat: Kisrepülőgépek európai előrejelzési módszereinek a tanulmányozása MATLAB környezetben és az eredmények publikálása konferencián és/vagy folyóiratban

Pályázói kör: BME KJK PhD hallgató,

Rendelkezésre álló ösztöndíjkeret: max. 3 fő (jellemzően 2 * havi 150 - 200 ezer Ft) részére a rendelkezésre álló keret maximum 1 millió Ft.

Ösztöndíj időtartama: 2 hónap

Pályázat benyújtási határideje: 2018. július 20. 14.00 óra

  1. Ötletpályázat hibrid hajtás alkalmazására

Témavezető: Rohács Dániel, Jankovics István, BME VRHT

Feladat: A pályázaton 1 – 3 oldalas eredeti – bármilyen járművel, mobilitással kapcsolatos - elképzeléssel részt lehet venni. A legjobb ötletek kidolgozói 2 – 3 hónapos ösztöndíjat kapnak az ötletük előzetes koncepciójának leírására, koncepcionális tervezésére és elvi vizsgálatára. Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók önállóan és/vagy oktatói közreműködéssel nemzetközi /hazai konferencián elő kell adják eredményeiket.

Pályázói kör: BSc, MSc, PhD hallgatók

Rendelkezésre álló ösztöndíjkeret: max. 1.200 ezer Ft (mely sok kiváló ötlet esetén max. 50%-kal bővíthető az értékelő bizottság döntésétől függően. A legjobb elképzeléseket pályázatonként 2 – 3 hónapra 50 – 200 ezer Ft ösztöndíjjal támogatja az értékelő bizottság.

Ösztöndíj időtartama: 2-3 hónap

Pályázat benyújtási határideje: 2018. október 22. 14.00 óra 2018. szeptember 15. 14.00 óra

  1. Kapcsolati háló bővítése, konferenciarészvétel

Témavezető: Rohács Dániel BME VRHT

Feladat: Az ösztöndíj célja az egyetemi és PhD hallgatók bekapcsolása a hazai és nemzetközi kutatás-fejélesztési és innovációs rendszerbe. Kapcsolatok kialakítása, konferencia előadások készítése, részvétel workshopokon. A hallgatók egyoldalas elképzeléssel (hazai, vagy külföldi üzemlátogatás, kutató / fejlesztő vállalkozás megtekintése, közös tanulmány, konferenciaelőadás készítése, hazai vagy külföldi konferencia részvétel, közös rendezvény / workshop előkészítése, stb .) pályázhatnak. Az ösztöndíj az elképzelés megvalósítására szolgál, melyet dokumentálni kell (pl. a rendezvény, üzemlátogatás megvalósulása, előadás, konferencia megjelenése formájában).

Pályázói kör: BSc, MSc, PhD hallgatók

Rendelkezésre álló ösztöndíjkeret: 1 millió Ft (jellemzően 1 – 2 hónapra havi 50 – 150 eFt ösztöndíj formájában.

Ösztöndíj időtartama: 1-2 hónap

Pályázat benyújtási határideje: 2018. október 22. 14.00 óra 2018. szeptember 15. 14.00 óra

 

A pályázás módja: lásd az alábbi linken!

Az értékelés menete: A benyújtott írásbeli pályázatokat a BME KJK dékánja által kijelölt bíráló bizottság a benyújtási határidő után 5 munkanapon belül értékeli. A bíráló bizottság – amelynek munkájában a témavezetők is részt vesznek - értékelése és javaslata alapján, a pályázaton nyertes hallgatók személyét, és az általuk elnyert ösztöndíj összegét a dékán állapítja meg a beérkezett pályázatok, és a rendelkezésre álló keret figyelembe vételével. Az eredményről a pályázó a Közlekedési és Járműmérnöki Kar (KJK) és a KJK VRHT honlapján kap értesítést a döntést követő 5 munkanapon belül.

A pályázat keretében hiánypótlásra nincs mód, a benyújtott pályázat hiánytalanságáért a pályázó felelős.